четверг, 12 ноября 2015 г.


Природа – такий же унікум, як картина Рафаеля. Знищити її легко, відновити неможливо.
І.П. Бородін
          Фазан – осілий птах, що робить його бажаним мешканцем угідь, якщо в них створені умови для нього. Він відносно легко пристосовується до великих полів, якщо забезпечити йому корм, укриття й захист.  А ще фазан потрібен мисливському господарству України. Потрібний хоча б тому, що цей вид краще переносить зміни в ландшафті, ніж, скажімо, куріпки.
          За розведенням і вселенням фазанів в угіддя – майбутнє! Тільки регулярні випуски дичини здатні підтримувати її високу чисельність. У цьому весь секрет достатньої кількості дичини, що так вражала нас у сусідніх європейських державах. Сьогодні про зниження чисельності фазана ведуться дискусії. Фахівці вважають, що на ці показники впливають такі фактори: клімат, який змінився (холоди та дощі в період, коли виводяться й  підростають пташенята), погіршення екологічної ситуації (застосування, наприклад, для обробки кукурудзи інсектицидів групи неонікотиноїдів, діюча речовини яких – сполуки нікотину, що завдає шкоди екології), прес надмірної кількості хижаків, різні невивчені віруси.
          Вихованці гуртка « Юні туристи- краєзнавці» вирішили вивчити і дослідити  проблему збереження фазана в угіддях, адже він є одним з найцінніших і красивих птахів в природі , ознайомитися з умовами проживання, поведінкою степових фазанів в дикій природі, а також  проаналізувати  цікаві факти життя фазанів в домашніх умовах.





                                                                           

Комментариев нет:

Отправить комментарий