суббота, 28 января 2017 г.


 Для учнів 1-А класу тиждень "КалиноваУкраїна" пройшов змістовно. Протягом цих днів діти дізнались цікаву інформацію про державні та народні символи України та із задоволенням прийняли участь у конкурсі малюнків на тему "Я-українець, я-українка!".





суббота, 21 января 2017 г.


Я ліплю із пластиліну 

Кульку, м'ячик та пінгвіна... 
А ось це у мене равлик.
Пластиліновий кораблик..





четверг, 19 января 2017 г.

Акція "Допоможемо птахам у суворі часи"
 Усе життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії значні. Птахи майже весь час тримаються поряд зі своїми кормовими ділянками. Деякі з них, синиці, сойки, ще з осені роблять запаси насіння, ховаючи його під корою, в тріщинах гілок тощо. 
   Напевно, немає потреби доводити користь підгодівлі птахів, яка взимку є одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим.Лиш те, що така допомога дає можливість багатьом птахам вижити, свідчить на її користь. Тож і ми вирішили не бути осторонь проблеми, і допомогти пернатим. Зима — важке випробування для всіх пернатих, тож погодуймо птахів взимку.












Сьогодні, 19 січня святкується завершальне свято циклу новорічно-різдвяних свят - Водохреща. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року. 

среда, 11 января 2017 г.

Сьогодні — 11 січня — найввічливіший день у році. Цього дня ми відзначаємо Всесвітній день «Спасибі». Тож у Тебе є щаслива нагода подякувати своїм друзям, рідним за тепло і підтримку, добрі вчинки та їхню любов до Тебе. 
Слова подяки мають дивовижні властивості. Дякуючи, Ти немов «гладиш» співбесідника, виявляючи йому знаки уваги, стверджують психологи. Тож не дарма кажуть, що роздратованим говорити «спасибі» не можна.
Найчастіше ми зовсім не замислюємось над значенням слова «дякую». Але саме воно дарує нам радість і позитивні емоції, без яких наше життя стало б сірим і похмурим. Ось чому так важливо, щоб слова подяки йшли від чистого серця.