четверг, 19 января 2017 г.

Акція "Допоможемо птахам у суворі часи"
 Усе життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії значні. Птахи майже весь час тримаються поряд зі своїми кормовими ділянками. Деякі з них, синиці, сойки, ще з осені роблять запаси насіння, ховаючи його під корою, в тріщинах гілок тощо. 
   Напевно, немає потреби доводити користь підгодівлі птахів, яка взимку є одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим.Лиш те, що така допомога дає можливість багатьом птахам вижити, свідчить на її користь. Тож і ми вирішили не бути осторонь проблеми, і допомогти пернатим. Зима — важке випробування для всіх пернатих, тож погодуймо птахів взимку.












Сьогодні, 19 січня святкується завершальне свято циклу новорічно-різдвяних свят - Водохреща. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий