пятница, 22 апреля 2016 г.

Земля — наш спільний дім
А чи знаєш ти, друже, що 22 квітня людство відзначає Міжнародний День Землі? Це свято придумали для того, щоб кожен з нас звернув увагу на проблеми нашої планети, насамперед, екологічні. 
Земля — планета унікальна. Саме тут створені неповторні умови для бурхливого розквіту життя. Жодна інша планета нашої Сонячної системи не може похвалитися таким різноманіттям форм життя і таким сприятливим кліматом, як Земля. Але ти і я, друже, можемо зробити дещо корисне для порятунку життя на Землі. Давай прочитаємо, що саме.

Отож, врятувати Землю можна, якщо кожен з нас:
— прибиратиме сміття після відпочинку в лісі,
— економно витрачатиме воду і папір,
— посадить не менше одного дерева в рік або зробить гарний квітник під вікнами власного дому,
— не використовуватиме косметичні засоби, які тестують на тваринах,
— буде користуватися безпечними для екології транспортом і технікою.

Пам'ятаймо, що Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім, тож берегти її — наш священний обов'язок.
Досягнення  вихованців гуртка "Юні туристи - краєзнавці"
Гурток "Юні туристи - краєзнавці" Решетилівського  районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді при Решетилівській загальноосвітній школі I ступеня став лауреатом II туру конкурсу Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді "Моя Батьківщина - Україна" за напрямком "Географія рідного краю". Приємним доповненням до відзнаки для дітей став подарунок - солодощі!

среда, 6 апреля 2016 г.

Позмагались з орієнтування
Вихованці гуртка юні туристи-краєзнавці закріпили свої знання з теми "Орієнтування на місцевості"в цікавій формі . Шукаючи скарб, діти бігали по всій території школи з картою, збираючи стрічки певного кольору. Кожна команда повинна була якнайшвидше відшукати 12 КП. ( стрічки червоного та зеленого кольорів) і прийти до фінішу, де їх чекав солодкий приз. Перемогла команда, яка збирала зелені стрічки. Діти вправно читали карту, швидко бігали і гарно орієнтувались на місцевості.