понедельник, 19 октября 2015 г.

Обід туристів!
Цікавою і емоційною темою в режимі роботи гуртка « Юні туристи-краєзнавці» є заняття « Вогнища. Приготування похідної страви ». Як  завжди,  такі заняття сприймаються учнями з радістю: бо це гарний відпочинок, веселі ігри, чудовий настрій. Здавалося б, все просто- горить вогонь, печеться картопля. Але це для нас, дорослих, просто, а дітям треба пояснити як обрати, облаштувати місце для багаття, розповісти про типи вогнищ, продемонструвати їх, наголосити на пожежній безпеці… . Коли ці всі питання будуть вирішені, почнеться практична частина. Діти швидко збирають сухе гілля, кожен намагається бути корисним-заложити в багаття саме «свою» гілочку. І ось вогонь горить, діти, як мурашки, метушаться- хтось нанизує хліб, сало, сосиски, інші-замотують картоплю в фольгу!Найприємніша частина заняття-це поїдання туристської страви. А ще діти грають у різні ігри, відпочивають після уроків, рухаться, здружуються. Заняття на природі-це гарний відпочинок, здоровя, а ще й користь, адже «знання» , отримані на дитячому гуртку, знадобляться в подальшому, «дорослому» житті! 








среда, 14 октября 2015 г.



14 жовтня, у День захисника України, а також Покрови Пресвятої Богородиці, я вітаю всіх українців з цим знаменним днем і  бажаю Вам родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру!


Свято " Козацькі забави"
З нагоди святкування Дня захисника України та Дня українського козацтва, на паралелі 2-их класів було проведено спортивне свято " Козацькі забави". Діти відповідально підготувалися до змагань: обрали назви куренів, девізи, отаманів. Кожне завдання було пов'язане з козацьким побутом- діти взували козацькі чоботи, швидко в'язали пояси навколи шароварів, передавали шаблюки, отамани витягували воду з криниці, а ще влучно стріляли, запалювали вежу. Зал переповнювали крики підтримки від уболівальників, надихаючи команди, підбадьорюючи їх .
 Свято додало гарного настрою, згуртувало дітей, надихнуло на нові перемоги.



понедельник, 12 октября 2015 г.

Перші кроки " Юних туристів-краєзнавців"
Для вихованців гуртка був проведений тематичний захід " Посвята в Туристів". Діти спробували свої сили у подоланні перешкод, відновленні втраченої карти, транспортуванні потерпілого, бігу по заболоченій місцевості. Звичайно, всі завдання були нескладні, ігрові і  веселі, вони мали на меті згрупувати учнів, створити колектив.  Діти відчули себе туристами в повній мірі, коли були розбиті намети і горіло багаття. Перша туристська страва, яку вони приготували - це запечений хліб, але він здався дітям найсмачнішим- з димком, з підгорілою скоринкою. Діти чекають на нові подорожі і цікавинки на заняттях гуртка.

понедельник, 5 октября 2015 г.


Чемпіонкою України з шахів стала юна рівненчанка
Юна шахістка з Рівного 8-річна Каріна Туленіна (на фото в центрі) здобула титул чемпіонки України з шахів серед дівчаток віком до 8 років.
Шахами Каріна  займається з п’яти років, нині головний її тренер – батько. У неї в  родині грають всі: старша сестричка та мама. Готуючись до Чемпіонату України, юна спортсменка разом з тренером проводили за дошкою по кілька годин на день.
З перемогою і титулом Чемпіонки Каріну привітав віце-президент Федерації шахів України, народний депутат України Микола Шершун.




ТакеІнфо.



                        8-річна чемпіонка Європи Вероніка Верем'юк

Вероніка Верем'юк з п'яти років почала виборювати нагороди. Юна шахістка мріє поїхати на чемпіонат до Греції Чемпіонка Європи з шахів Вероніка Верем'юк цієї ночі повернулася до України, повідомляє ТСН.16:45. 8-річна українка здобула дев'ять перемог з дев'яти можливих і достроково виборола європейську шахову корону. Змагання проходили в Хорватії в місті Пореч. Тепер у юної шахістки нова мрія – чемпіонат світу. Навчили грати у шахи Вероніку батьки. "Вона познайомилася з шахами, коли ми читали "Алісу в країні чудес" і їй сподобався сюжет книги і вона зацікавилася шахами", - розповідає батько чемпіонки Євген Верем'юк. Вже в чотири роки Вероніка перемагала і тата, і маму. А за рік - отримувала медалі на шахових турнірах столиці. Вероніка Верем'юк нині чотириразова чемпіонка Києва, чемпіонка України, а відтепер і чемпіонка Європи. Своєю грою вона здивувала всю шахову Європу. У списку українки троє переможених росіянок. "Вероніка відразу налаштувалася на чемпіонство і вона мені відразу сказала - я наберу дев'ять перемог з дев'яти. Я не повірив", - каже тренер Дмитро Семенов. Вірила у перемогу – мама нинішньої чемпіонки. Разом із донькою вона теж навчилася грати у шахи. Проте успіхи мають свою ціну. Участь у міжнародних турнірах батьки Вероніки оплачують з власної кишені. "Чемпіонат Європи нам обійшовся близько двох тисяч євро, ось чемпіонат світу в Греції буде стільки ж", - розповідає мама Людмила. За три тижні у Греції стартує чемпіонат світу серед юних шахістів. Вероніка Верем'юк мріє туди поїхати. І обіцяє дев'ять перемог із дев'яти, якщо мама й тато знайдуть гроші на поїздку. Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко